IJsseldeltadag

Wanneer:
25 mei 2024 @ 10:30 – 20:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2024-05-25T10:30:00+02:00
2024-05-25T20:00:00+02:00
Waar:
Het gebied tussen Zwartsluis en Genne
Contact:
Gebiedscooperatie IJsseldelta

Veel activiteiten voor jong en oud.

IJsseldeltadag, zaterdag 25 mei, omgeving Hasselt en Zwartsluis. 

De IJsseldeltadag, zaterdag 25 mei, vindt dit jaar plaats in de regio Hasselt – Zwartsluis. De  regio houdt open huis. Beent Keulen, bestuurslid Gebiedscoöperatie IJsseldelta (GCIJ), laat  vol trots weten dat het wederom gelukt is met vrijwilligers op deze dag veel en diverse  activiteiten aan te bieden.  

Boer – Wulp en Non route 

De wandeltocht Boer- Wulp – Non is deels wandelend en deel per huifkar af te leggen.  Tijdens deze tocht kan men mee doen aan een fotowedstrijd. Maak een foto als boer(in) op  het melkveehouderijbedrijf Den Uil, als non in Zwartewatersklooster en als wulp bij de  Veldschuur. Op het erf van de familie Den Uil, De Velde, is veel vermaak zoals een

springkussen, skelterbaan, lekkere hapjes (suikerspin) en kan men kijken bij de koeien en  kalfjes. In Zwartewatersklooster worden rondleidingen verzorgd en kan men onder

begeleiding de eendenkooi bezoeken. Scouting De Veste uit Hasselt organiseert voor de  jeugd diverse activiteiten bij de Veldschuur.

Fietstocht. 

Staatsbosbeheer organiseert een fietstocht rond het Zwartewater Tijdens de tocht zijn een  aantal vertelplekken ingericht. Hier wordt verteld hoe de natuur nieuwe kansen krijgt zich te  ontwikkelen. Ook wordt de open dag van hoeve De Roebel, “Land van Ons”, bezocht. Dit  biologisch veehouderijbedrijf besteedt veel aandacht aan weidevogel en graslandbeheer. Het  bedrijf is aangesloten bij de coöperatie “Land van Ons”. De georganiseerde fietstocht start  om 10.30 uur en om 13.30 uur bij de Veldschuur , Wijkweg 2 Rouveen (Hasselt)

Musea enz. 

Men kan zowel in groepsverband als afzonderlijk de activiteiten en locaties bezoeken. Verder  zijn de musea en andere bezienswaardigheden open zoals museum Schoonewelle en de

Werf Botter ZS 13 in Zwartsluis, de kerktoren, het Stadhuis en de kalkovens in Hasselt. Veel  historie en mooie verhalen.

Ten zuiden van Hasselt ligt het natuurgebied De Brommerd. Met de huifkar van Hoogeboom  worden een aantal zwerftochten door dit natuurgebied georganiseerd

Oldematen Event 16.00 – 20.00 uur. 

De IJsseldeltadag wordt afgesloten met een groots Olde Maten Event rond en bij de

Veldschuur, Wijkweg 2 te Rouveen/Hasselt. Ontspanning en Ontmoeten onder het genot van  eten, drinken en muziek van Roo & The Unstoppables.

Bezoek Gedeputeerde. 

De organisatie van deze IJsseldeltadag is verheugd met de komst van Gedeputeerde Gert  Harm ten Bolscher, portefeuille leefbaarheid en perspectief landelijk gebied van de Provincie  Overijssel. De Gedeputeerde gaat met nog enkele genodigden een aantal activiteiten van de  IJsseldeltadag bezoeken.

Een volledig overzicht en aanvangstijden van de georganiseerde activiteiten is te vinden op  de website van de gebiedscoöperatie www.gcijsseldelta.nl.