Herhalingscursussen voor hartreanimatie

Wanneer:
14 februari 2024 @ 19:30 – 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2024-02-14T19:30:00+01:00
2024-02-14T22:00:00+01:00
Waar:
Dorpshuis "An de Steege"
Broeksteeg 42 te Zalk
Contact:
Dorpsbelangen Zalk

Herhalingscursus voor hartreanimatie

Op 5 en 14 februari is er een herhalingscursus in Zalk. Aanvang 19:30 uur.

Met deze herhalingscursus houd je jouw reanimatievaardigheden, zoals borstcompressies en beademingen, op peil. Door te herhalen kun je jouw techniek verbeteren en ervoor zorgen dat je rustig blijft in een levensbedreigende situatie. Je durft te handelen omdat je exact weet wat je moet doen.

Onder deskundige begeleiding van  een instructeur oefen je noodscenario’s. Je oefent hoe je de situatie beoordeelt en hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt. Je leert bijvoorbeeld hoe je een bewusteloos persoon in de stabiele zijligging legt en hoe je reanimeert met een AED.

Door de vaardigheden te herhalen, kun je bovendien jouw reactietijd verkorten en efficiënter handelen. Hiermee kan je het verschil maken als iemand in nood verkeert!

Wat kun je verwachten?
Praktijkles – 2 uur
Het accent van deze herhalingscursus ligt op het oefenen van jouw vaardigheden. De cursus staat in het teken van handelingen. Kun je deze nog correct uitvoeren? Onder begeleiding van een instructeur ga je aan de slag. Aan het einde van de herhalingscursus beheers je weer alle competenties, zodat je een ander kunt helpen.

De beide avonden zijn vol. De eerdere cursusten zijn benaderd, mbt deelname. De aangemelde cursisten ontvangen 1 week voor de cursus aanvullende informatie.

Voor evt vragen kun je contact opnemen per mail dorpsbelangzalk@gamil.com.