Route aangepast van het Laarzenpad

Hoera, eindelijk is het Laarzenpad van Zalk gereed.
Na veel onderhandelen met diverse belanghebbenden èn hard werken door vele vrijwilligers is het ons gelukt om het Laarzenpad te realiseren zoals we het altijd voor ogen hebben gehad. Nu kan er naar hartelust gewandeld worden in uiterwaard, bos en dorp!
Het Laarzenpad kan in zijn definitieve vorm gelopen worden vanuit diverse startlocaties. Lopende dit pad krijgt men het gevoel even lekker weg te zijn uit de dagelijkse sleur en kan men genieten van de uiterwaarden, de slingerende IJssel, het Zalkerbos en de rustieke landelijke weggetjes die in Zalk aanwezig zijn.
En mocht u halverwege de wandeling ter plaatse van het Veerpad zin krijgen in een verfrissing, dan is er de mogelijkheid de IJssel met de veerpont over te steken en in het Zalkerveer & Theehuis te genieten van koffie of thee met overheerlijk appelgebak (let wel: de pont vaart vanaf 1 april t/m 31 oktober). Of aan het einde van zo’n mooie wandeltocht in het dorpsrestaurant “De Oase” gelegen aan het historisch Kerkplein uw vermoeide benen even rust te gunnen onder het genot van een drankje met eventueel een (ouderwets lokaal) gerecht erbij.
Wij hopen dat u met veel plezier en genoegen het Laarzenpad zult lopen.

De route mogelijkheden, lees meer…

 

De folder is geactualiseerd met de  routeaanpassing en vernieuwde informatie over ons dorp.